خبر مهم مجلس درباره کالابرگ الکترونیکی/ آخرین تصمیم درباره رقم جدید کالابرگ ببینید | همسر شهید حسین رمضانی در اعتراض به هشتگ «نه به اعدام»: قاتل در آخرین ثانیه به چشمان همسرم نگاه کرد و بنزین ریخت فوری / تعطیلی ادارات خوزستان در چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + جزئیات کامل دورکاری و ساعت کاری جدید نیرو‌های شرکتی در انتظار تصمیم نهایی؛ جلسه مشترک مجلس و مجمع چه نتایجی داشت؟ جزئیات درگیری مسلحانه در خوزستان/ شهادت سومین مأمور در شادگان؛ شمار شهدا به سه نفر رسید محمدباقر قالیباف: شب شهادت رهبری چه گذشت؟ / روایت تصمیم‌گیری در ساعات حساس + فیلم جزئیات بمباران قشم با بمب یک تنی آمریکا؛ افشای نیویورک تایمز از حمله به منطقه مسکونی + تصاویر سپاه: دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز هدف قرار گرفتند پلیس: زائران بازگشت از اربعین را به روزهای پایانی موکول نکنند قالیباف: آمریکا تاوان می‌دهد قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند

پس‌لرزه‌های شکست ۱۴۰۰ در جریان اصلاحات

پس‌لرزه‌های شکست ۱۴۰۰ در جریان اصلاحات پس از استعفای «فرزانه ترکان» و «یدالله طاهرنژاد» از شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، برخی خبرها حکایت از استعفای «حسین مرعشی»، سخنگو و از ارکان اصلی حزب کارگزاران از این حزب دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 28
کد خبر: ۱۰۳۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر اگر چه بسیاری از ناظران و کارشناسان سیاسی یکی از دلایل اصلی ناکامی اصلاح‌طلبان در انتخابات 1400 را عملکرد ضعیف دولت روحانی به ویژه در 4 سال دوم آن دولت ارزیابی می‌کنند اما آتش اعتراضاتی که بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات از ناحیه بدنه جریان اصلاحات به ویژه جوانان اصلاح‌طلب علیه نهاد انتخاباتی این جریان بلند شد، حکایت از عمق اختلافات در میان طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبان داشت؛ اختلافاتی که به نظر می‌رسد با استعفای سریالی تعدادی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی وارد فاز جدیدی شده است.

 

21 شهریور ماه بود که «فرزانه ترکان» از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتگویی از استعفای رسمی خود از این حزب خبر داد. ترکان، چرایی استعفایش از کارگزاران را «زاویه با برخی سیاست‌های حزب خصوصاً در انتخابات اخیر» عنوان کرده بود. وی همچنین با تأکید بر اینکه «مشکل ما در حزب و در جامعه‌ی بزرگتر یعنی اصلاح‌طلبان این است که با زاویه بسته خودشان و فقط به جهت اینکه در قدرت جایی داشته باشند، وارد سیاست شدند و به مشکلات جامعه نگاه کردند» از لزوم جوان‌گرایی در رأس جریان اصلاحات سخن گفته بود.

 

ترکان، همچنین علاوه بر خودش، از استعفای برخی افراد صاحب رأی و تأثیرگذار کارگزاران از این حزب نیز خبر داد. اگرچه نامی از این چهره‌ها نبرد، اما با این حال «شهربانو امانی» دیگر عضو شورای مرکزی کارگزاران، یک روز بعد، از «یدالله طاهرنژاد» (نماینده حزب در جبهه اصلاحات ایران) به عنوان دیگر عضو مستعفی کارگزاران نام برد. با وجود این، به نظر می‌رسد دامنه استعفاها از حزب کارگزاران محدود به این نباشد؛ چه آنکه یکی از اعضای شورای مرکزی کارگزاران در گفتگو با خبرگزاری برنا، از استعفای حسین مرعشی که یکی از ارکان اصلی کارگزاران سازندگی به شمار می‌رود، خبر داد.

 

اگرچه این عضو کارگزاران که گویا نخواسته نامش فاش شود، تأکید کرده است که هنوز درخواست اعضای مستعفی مورد پذیرش شورای مرکزی قرار نگرفته، اما به نظر می‌رسد دیر یا زود باید شاهد تغییر و تحولات اساسی در حزب کارگزاران باشیم.

طرح مسئله «اصلاح اصلاحات» چند سالی است که توسط برخی چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب همچون «محمدرضا تاجیک» به انحای مختلف مورد تأکید قرار می‌گیرد که البته هر بار به بهانه نزدیک بودن به موسم انتخابات از سوی تصمیم‌سازان این جریان به آینده موکول شده است اما به نظر می‌رسد این بار با توجه به مناقشات جدی‌ای که در رأس حزب کارگزاران به عنوان یکی از احزاب محوری جریان اصلاحات رخ داده، باید منتظر تحولات ساختاری در این جبهه سیاسی بود.


سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 28 خرداد سال جاری برگزار شد و در پی آن آیت‌الله رئیسی با کسب حدود 62 درصد آرای مأخوذه به عنوان هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران انتخاب شد. در این میان عبدالناصر همتی کاندیدای جریان اصلاحات نتوانست توفیق چندانی کسب کند و تنها با حدود 2 میلیون رأی و کسب 8 درصد آرای مأخوذه پایین‌تر از محسن رضایی در جایگاه سوم کاندیدهای انتخابات قرار گرفت./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار